Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Women in Science

Seminar


12 maart 2019 van 4:00 pm tot 8:00 pm

WOMEN IN SCIENCE: Inspiratie voor je carrière!

Hoe geven (andere) vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen? Wil jij inspirerende verhalen horen over hoe het is om straks aan het werk te gaan als je je studie hebt afgerond? Wil jij met andere dames sparren over hoe het is om in de technische wereld te werken? Dan mag je Women in Science niet missen!

Drie succesvolle dames geven tijdens dit event hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen in deze traditionele mannenwereld. Prikkelend en eigentijds, precies op jou als technische topvrouw toegespitst.

Dr. ir. Nienke Bosschaart: tenure track Assistant Professor aan de Universiteit Twente. Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen en toepassen van nieuwe optische technieken voor de moeder-kind zorg. Ze ontving verschillende wetenschappelijke onderscheidingen voor haar promotieonderzoek (AMC, Amsterdam) naar de ontwikkeling van een nieuwe methode voor niet-invasieve bloedanalyse bij pasgeborenen, waaronder de Simon Stevin Leerling prijs en de Simon Stevin Gezel award. Dankzij een Veni subsidie zet ze dit onderzoek nu voort aan de Universiteit Twente. Daarnaast heeft Nienke onlangs een nieuwe onderzoekslijn opgezet naar moedermelk en lactatie: een maatschappelijk breed belicht onderwerp, maar vanuit wetenschappelijk oogpunt een ‘ondergeschoven kindje’.

Daarnaast wordt er een workshop gegeven en is er volop gelegenheid om het gesprek aan te gaan tijdens het buffet en de borrel na afloop.

Kosten: € 5,00 voor KIVI leden en studenten, en € 10,00 voor overigen (inclusief buffet en borrel)

Dit event wordt georganiseerd door KIVI Students Twente i.s.m. het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Novel-T.

Details

Date:
12 maart 2019
Time:
4:00 pm tot 8:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/young-kivi-students-twente/activiteiten/activiteit/women-in-science-5
Advertisment ad adsense adlogger