Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Windenergie Event

Congres


17 april 2019 van 9:00 am tot 5:00 pm

Nationaal Windenergie Event

Met het nieuwe Klimaatakkoord worden concrete afspraken gemaakt om een CO2-neutrale samenleving te realiseren.

Steeds duidelijker wordt dat alle bronnen, technieken en systemen ingezet moeten worden om de ambities waar te maken. Windenergie is en blijft daarbij een belangrijke duurzame energiebron. In de Regionale Energiestrategieën (RES) zal wind op land een belangrijke pijler zijn. Immers, de opbrengst is vele malen groter dan andere vormen van opwekking.

Echter, Wind op Land stuit nog altijd op veel weerstand uit de omgeving. Hoe kunnen we dit wegnemen? Hoe maken we de burger, die over het algemeen openstaat voor verduurzaming van onze energievoorziening, bewust van het feit dat windmolens niet meer weg te denken zijn uit ons landschap? Hoe zet je een succesvol project op?

Bij Wind op Zee lijkt het alsof de bomen tot in de hemel groeien. Alles moet groter en beter. Maar, lukt dit allemaal wel? Hoe krijgen we alle opgewekte energie in het energiesysteem? Wordt het eerste subsidieloze windpark ook daadwerkelijk zonder subsidie gebouwd? Is er voldoende plaats op de Noordzee voor alle plannen? Kunnen we samenwerken met Europa? Is er voldoende financiering voor al deze megaprojecten? En hoe kunnen we de noodzakelijke groei van de maaksector borgen?

Het programma is ingestoken op de praktijk. Tijdens de plenaire speeches en deelsessies wordt met name verteld en ervaringen gedeeld over concrete projecten. Hierdoor kunt u handvatten, nieuwe inzichten en ideeën ophalen die u direct in kunt zetten in uw eigen projecten.

Key topics:

  • Windenergie in het Klimaatakkoord
  • Inpassing van windenergie in de omgeving
  • De burger als bondgenoot in plaats van tegenstander
  • De economische impact van Wind op Zee
  • De opschaling van offshore wind en systeemintegratie

Door de vele praktijkcases die gedurende de dag aan bod komen en het interactieve karakter, gaat u gegarandeerd naar huis met praktische handvatten, nieuwe inzichten en ideeën voor uw eigen project.

Details

Date:
17 april 2019
Time:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Branche:
Elektrotechniek
Website:
https://www.euroforum.nl/energie/nationaal-windenergie-event/

Organisator

Euroforum
Telefoon:
010 - 217 57 57
Advertisment ad adsense adlogger