Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

WCM Jaarevent


9 oktober 2018 van 1:00 pm tot 7:00 pm

WCM Jaarevent FACTOR VROUW
Over m/v in de onderhoudssector
Tijdens ons WCM Jaarevent 2018 maak je onder leiding van presentator Cindy Pieterse kennis met topsprekers uit overheid en industrie, die vertellen over hun vakkennis, nieuwe technologieën en de kansen vanuit hun eigen sector en eigen vraagstuk.

Inschrijven WCM Jaarevent 2018:

WCM-leden gratis (3 personen max. per WCM-lid)

Fee WCM-projectpartners (die geen WCM-lid zijn) € 130 (excl. btw / 2 personen max. per WCM-partner)

Fee € 150 (excl. btw)

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}Programma WCM Jaarevent 2018
13.00 uur Inloop met een hapje en een drankje.
14.00 uur Cindy Pieterse, stand-up comedian en onze dagvoorzitter, heet je van harte welkom bij Factor VROUW, over m/v in de onderhoudssector.
14.05 uur Opening door Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink, voorzitter FME.
14.25 uur Roos Knulst, Business adviseur NoordzeeWind Shell.
14.45 uur Marije Ruysch-Koster, Partner Aviso Instruments REDS MARITIME: Innovatie in onderhoud – omarmen van technische ontwikkeling en SMART data.
15.05 uur Kapitein Dominique Schreinemachers, Vlieger Cougar AS-532 Defensie: A million parts rotating rapidly around an oil leak waiting for metal fatigue to set in.
15.25 uur De beste hbo, master en PhD maintenance scripties van 2018 krijgen de Maintenance Innovation Research Awards uitgereikt.
15.45 uur Pauze met een hapje en drankje.
16.15 uur Welkom terug door Cindy Pieterse.
16.20 uur Onderwijspanel met Tineke Bakker-van der Veen (Managing Director Boeing Benelux and Nordics), Magrita Noordmans (Programma manager Smart Maintenance / Predictive Maintenance ENGIE), Cocky Booij (Directeur VHTO), Ivon Hensen (Bèta Coördinator Veurs Lyceum Leidschendam), Maud van der Weegen (student Electrotechniek Avans Hogeschool) en dagvoorzitter Cindy Pieterse.
16.50 uur Celeste de Jong, Maintenance Manager Croonwolter&dros: Optimale vervangingsmoment installaties bepalen.
17.10 uur Lieve Declercq, Managing Director SPIE Nederland: Onderhoud en duurzaamheid: nauwer verbonden dan we ons realiseren.
17.30 uur Staatssecretaris Defensie Barbara Visser.
17.50 uur Wrap up door Cindy Pieterse.
18.00 – 19.00 uur Een proost op M/V in onderhoud als flexibel, divers, innovatief en krachtig arbeidskapitaal!
.fusion-button.button-1 .fusion-button-text, .fusion-button.button-1 i {color:#ffffff;}.fusion-button.button-1 {border-width:2px;border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1 .fusion-button-icon-divider{border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1:hover .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:hover i,.fusion-button.button-1:focus .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:focus i,.fusion-button.button-1:active .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:active{color:#626c76;}.fusion-button.button-1:hover, .fusion-button.button-1:focus, .fusion-button.button-1:active{border-width:2px;border-color:#626c76;}.fusion-button.button-1:hover .fusion-button-icon-divider, .fusion-button.button-1:hover .fusion-button-icon-divider, .fusion-button.button-1:active .fusion-button-icon-divider{border-color:#626c76;}.fusion-button.button-1{width:auto;}Programma en sprekersOver het WCM Jaarevent
Meer vrouwen in techniek en onderhoud! Natuurlijk, maar waarom eigenlijk? Komt dit door het feminisme? Gaat het om een modekreet of harde economische noodzaak? Immers, wat maakt het uit in deze genderloze tijd of er meer mannen of meer vrouwen in techniek en onderhoud gaan werken? Is het niet belangrijker dat de juiste persoon met de juiste capaciteiten voor een bepaalde baan wordt gekozen? Of gaat het om “vrouwelijke” kwaliteiten, zoals teamdenken, zorgzaamheid, bedachtzaamheid? En hoe vrouwelijk zijn die kwaliteiten dan eigenlijk?
Human Capital
In elk geval is “Human Capital” één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste asset van bedrijven en industrie. Een algemeen uitgangspunt is dat een divers samengesteld personeelsbestand, op diverse vakgebieden op verschillende niveaus, zorgt voor een verrijking van de werkomgeving met als resultaat een krachtige, duurzame en flexibele organisatie.
Tekort technische vakmensen
Tot nu toe worden technische beroepen voornamelijk gekozen door jongens/mannen, hoewel uit onderzoek blijkt dat het aantal jongens/mannen dat dergelijke beroepen kiest ook aan het dalen is. De zorg ontstaat dat er op een niet al te lange termijn de industrie maar ook de maatschappij als geheel geconfronteerd zal gaan worden met een tekort aan technische vakmensen.
Onderwijs
Loopt het technisch onderwijs niet ook achter? Het blijft lastig opleidingen in lijn te houden met de huidige complexiteit en technologische ontwikkeling. Aan overheidsreclame ligt het niet, zou je denken, na alle “kies techniek” campagnes.
WCM Jaarevent over arbeidskapitaal
World Class Maintenance ziet het grote belang in van de eigen onderscheidende inbreng van vrouwen in het (traditioneel) door mannen gedane werk. M/V werkt samen als flexibel, divers, innovatief en krachtig arbeidskapitaal aan een toekomstbestendige en duurzame economie.
Dit is de reden dat we tijdens ons jaarcongres op 9 oktober 2018 van 13:00 tot 18:00 uur inzoomen op de belangrijke rol van vrouwen in de techniek en onderhoud en een aantal topvrouwen uit de overheid en industrie hebben uitgenodigd om ons te vertellen over hun vakexpertise en waarom zij hiervoor gekozen hebben.
Factor VROUW, over m/v in de onderhoudssector: een niet te missen kans in het licht van het tekort aan technische vakmensen!

Details

Date:
9 oktober 2018
Time:
1:00 pm tot 7:00 pm
Website:
https://www.worldclassmaintenance.com/event/wcm-jaarevent-2018/

Organisator

World%20Class%20Maintenance
E-mail:
info@worldclassmaintenance.com
Advertisment ad adsense adlogger