Laden Evenementen

« All Events

 • Dit event is voorbij.

Watervisie 2019


14 februari 2019 van 10:00 am tot 6:30 pm

Watervisie 2019

Watervisie 2019: Energietransitie vraagt om waterstrategie

Watervisie 2019: ook benieuwd hoe een integrale visie op uw water, energie- en grondstofstromen u helpen bij uw economische en ecologische uitdagingen? 

Met het Klimaatakkoord zet de industrie grote stappen in de energietransitie. Water is de belangrijkste energie- en grondstoffendrager in industriële processen. Daarom kijken industriële leiders steeds vaker naar de wisselwerking tussen water, energie en grondstoffen. Een integrale visie levert ze extra waarde op door (kosten)besparingen in het gebruik en terugdringing van emissies. Temeer omdat water als medium ook een rol kan spelen in circulaire ketens.

Heineken Nederland in Zoeterwoude is deze keer gastheer van het Watervisie Congres. De brouwer heeft zijn eigen watervisie vastgelegd in de Brewing a Better World strategie. Benieuwd naar de brouwerij? Dan kunt u voorafgaand aan het congres een rondleiding volgen. Wees er snel bij, want VOL=VOL.

Water Innovator of the Year
De Water Innovator of the Year verkiezing is een onderdeel tijdens het Watervisie congres. We gaan op zoek naar innovatieve bedrijven, start-ups of overheidsinstellingen die innovatie, duurzaamheid, publiek-private samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. We zoeken naar innovaties die het gebruik van (industrie)water goedkoper, duurzamer of efficiënter maken. Daarbij kijken we niet alleen naar technologie, maar ook naar samenwerking binnen de waterketen.

De genomineerden voor de award zullen tijdens Watervisie 2019 tijdens een pitch hun innovatie tonen aan het publiek. Uiteindelijk bepaalt een vakjury, samen met het publiek en de internetstemmers de uiteindelijke winnaar.

Programma

10:00 uur

Optioneel: rondleiding brouwerij (VOL=VOL)

 • Ontvangst met koffie/thee in ontvangstgebouw ‘De Hooiberg’
 • Naar de filmzaal: maak door middel van een korte mondelinge inleiding en een film kennis met Heineken
 • In Engelse dubbeldekker een rit over het brouwerijterrein, daarna gaat de rondleiding te voet verder
 • Rondleiding te voet: Bezoek aan het brouwhuis, het kelderdienstgebouw, de bottelarijen en het volgoedmagazijn
 • Opgehaald door de Engelse dubbeldekker die u terugbrengt naar het ontvangstgebouw ‘De Hooiberg’
12:00 uur

Ontvangst met lunch

13:00 uur

Aanvang congres

Opening door dagvoorzitters Gertjan Lankhorst (Voorzitter VEMW) en Wim Raaijen (Hoofdredacteur Petrochem)

Openingslezing Annemieke Nijhof (Lid van het Nationale Klimaatberaad)

Pitches finalisten Water Innovator of the Year 2019

14:15 uur

Korte pauze

14:45 uur

Middagprogramma

 • Keynote Jan Kempers (Heineken)
 • Keynote Willemien Terpstra (LyondellBasell)
15:45 uur

Korte pauze

16:15 uur

Vervolg programma

 • Afsluitende lezing Marjan Minnesma (Directeur Urgenda): Opschalen en opschieten‘We kunnen veel sneller omschakelen naar een duurzame energievoorziening dan we denken. Die snelheid is ook noodzakelijk én gaat ons veel voordelen opleveren. Als we ambitieuze doelen stellen, uitdragen en actief najagen, kan er veel veranderkracht uit de maatschappij loskomen. Daar komen zeker allerlei vormen van (technische) innovaties aan te pas, maar óók een andere mentaliteit.’In haar rapport: Duurzame energie in 2030 toonde Urgenda dat een CO2-neutrale energievoorziening binnen elf jaar mogelijk is. De combinatie met water komt daar ook regelmatig in terug. Volgens Urgenda liggen de beperkingen voor een snelle energietransitie niet zozeer in de techniek, maar meer bij politieke en financiële besluitvorming.Marjan Minnesma is directeur van Urgenda en dwong de regering met haar Klimaatzaak de CO2-uitstoot in Nederland zo snel mogelijk te verlagen. Ook het hogere beroep dat de Staat aanspande, eindigde in het gelijk voor Urgenda. Het hof meende dat er een reële dreiging is van gevaarlijke klimaatverandering. De Staat moet burgers hiertegen beschermen.
 • Presentatie Sonny Schepers (USG/Chemelot): Duurzaam waterbeheer voor Chemelot
 • Bekendmaking winnaar Water Innovator of the Year 2019
17:30 uur

Netwerkborrel

18:30 uur

Einde congres

Details

Date:
14 februari 2019
Time:
10:00 am tot 6:30 pm
Branche:
Industriele Automatisering | Laboratoriumtechniek | Meet- en regeltechniek | Procesapparatuur en appendages | Reinigen en oppervlaktebehandeling | Sensoren | Test- en meetinstrumenten
Website:
https://www.watervisie.com/inschrijfpagina/watervisie-2019/
Advertisment ad adsense adlogger