Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Virtual Reality

Lezing


19 maart 2019 van 5:30 pm tot 8:00 pm

Buffet lezing: Een betere wereld met Virtual Reality

Virtual en Augmented Reality openen nieuwe deuren. Denk bijvoorbeeld aan de wereld van computer games, die hierbij een hele nieuwe dimensie krijgt. Maar naast gamen, kan VR & AR ook hele praktische toepassingen hebben; chirurgen gebruiken AR-tools om tijdens een gecompliceerde operatie “achter” het oppervlak te kijken. Wist je dat een VR-bril – in combinatie met een digitale therapeut – hoogtevrees kan genezen? VR wordt zelfs gebruikt om het criminele brein te bestuderen. Nieuwsgierig? Kom zelf een kijkje nemen bij onze buffet-lezing over VR & AR!

Prof. dr. Jean-Louis van Gelder is professor Psychologie aan de UT. Zijn onderzoek focust zich op hoe de samenleving veiliger gemaakt kan worden. Daarnaast is hij tevens geïnteresseerd in hoe Virtual Reality het welzijn van mensen kan verbeteren. Van Gelder is oprichter en mede CEO van start-up bedrijven in de industrie van mental E-health.

Koen Schobbers is een e-sports top atleet en actief onder de naam Koenz. Koen schaart zich onder ’s werelds beste gamers van het spel TrackMania en Rocket League. Naast zijn avonturen als e-sporter, studeert hij Geneeskunde en doet hij een stage in het AMC Amsterdam. Dankzij de combinatie van passie en studie, ligt zijn interesse in de toepassing van VR&AR en Serious Gaming in de medische wereld. Hij woont de uitzendingen van FOX-Sports en NOS Radio bij.

Programma
Buffet: 17.30-18.30 uur
Lezingen: 18.30-20.00 uur

Aanmelden via de website vóór 12 maart a.s.
Kosten buffet: € 5,- voor studenten en € 10,- voor overigen

Deelname aan de lezingen is gratis, geen aanmelding vereist.
 

Organisator

KIVI Students Twente

Ism Studium Generale, Ockham, Blueshell

Naam en contactgegevens voor informatie

Wytze Driessens

w.j.s.f.driessens@student.utwente.nl

Details

Date:
19 maart 2019
Time:
5:30 pm tot 8:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/young-kivi-students-twente/activiteiten/activiteit/buffetlezing-virtual-reality
Advertisment ad adsense adlogger