Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Tegenlicht Meet Up Antwerpen | Dear Tech,


17 april 2019 van 7:30 pm tot 11:00 pm

MENS IN DE MACHINE
screening vpro tegenlicht documentaire▹ Inleiding & Q&A door expert Yoni Van Den Eede (VUB)

Kunstmatige intelligentie staat in de kinderschoenen. Recente doorbraken maken dat software niet langer wordt geschreven, maar door middel van testen wordt opgevoed. Geïnspireerd door het menselijke brein leren kunstmatige neurale netwerken complexe taken te beheersen die erg lijken op hoe kinderen leren: door vallen en opstaan. Maar hoe houden we controle over deze alsmaar slimmer en groter wordende intelligentie rivalen?

▹ OVER DEAR TECH
Dear Tech, is een onafhankelijk collectief van digital natives dat luidop wil nadenken over de impact van Technologie op mens en maatschappij. Dear Tech, wil moeilijke vragen stellen en het debat hierover voeden. Gaan wij de technologie van de toekomst vormgeven of gaat technologie onze toekomst vormgeven?

▹ OVER YONI VAN DEN EEDE (VUB)
Yoni is Postdoctoraal Onderzoeker van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO), verbonden aan de onderzoekscentra iMinds- SMIT (Studies on Media, Information and Telecommunication) en het Centrum voor Ethiek en Humanisme, beide van de Vrije Universiteit Brussel. Hij voert onderzoek naar de filosofie van de technologie en media-ecologie.

▹ OVER TEGENLICHT
Al enkele jaren zijn de documentaires van VPRO Tegenlicht een verademing, een wake-up call, een view-from-above or within, een super krachtig staaltje journalistiek. DearTech, selecteert enkele van deze docu’s die specifiek focussen op de relatie mens-technologie waarna het publiek telkens in gesprek gaat met een expert om meer grip te krijgen op het onderwerp.

▹ TIMING
19:30 Deuren
20:00 Inleiding door Dear Tech,
20:10 Voorwoord door Yoni Van Den Eede
20:15 Start screening
21:00 Q&A met Yoni & Dear Tech,
21:30 Einde

▹ TICKETS
De plaatsen zijn beperkt, registreer je gratis ticket via Eventbrite.

▹ €€€
Tegenlicht Meet Up’s zijn gratis, altijd. Om onze onkosten te dekken wordt een vrije bijdrage gevraagd aan het einde van de avond.

Tegenlicht Meet Up Antwerpen is een project van Dear Tech, in samenwerking met De Studio.

Details

Date:
17 april 2019
Time:
7:30 pm tot 11:00 pm
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tegenlicht-meet-up-antwerpen-dear-tech-55446158954

Organisator

Dear Tech,

Locatie

De Studio
4 Maarschalk Gerardstraat
Antwerpen, Vlaanderen 2000 Belgium
+ Google Maps
Advertisment ad adsense adlogger