Laden Evenementen

« All Events

 • Dit event is voorbij.

Smart Maritime Technology

Congres


13 juni 2019 van 11:00 am tot 5:00 pm

Smart Maritime Technology

Smart Maritime Technology event – Disruptieve Technologie in de Maritieme Sector

Welke technologie brengt de komende jaren revoluties teweeg in de maritieme sector? Maritiem Nederland gaat in juni 2019 voor de tweede maal het congres Smart Maritime Technology (SMT) organiseren over disruptieve technologie in de maritieme sector. We willen managers en technici uit de maritieme sector laten zien wat de technologie is waar we op moeten inzetten, om de boot straks niet te missen.

Onder de naam ‘SMT’ willen we een inspirerende netwerkdag organiseren, waarin we managers en technici in de maritieme sector een overzicht willen bieden van baanbrekende technologieën, waar ieder maritiem bedrijf zich in zou moeten verdiepen en in mee zou moeten gaan om ook op lange termijn succesvol te zijn.

Wanneer: donderdag 13 juni 2019, 11:00-18:00 uur
Waar: VNAB, Rotterdam
Voor wie: Technici en (innovatie) managers uit het maritieme bedrijfsleven.  Zowel reders, toeleveranciers als scheepsbouwers.
Door wie: Technici van bedrijven die baanbrekende technologie in de maritieme sector willen introduceren en maritieme bedrijven die deze technologie al omarmen

Waarom Smart Maritime Technology?
Het SMT congres biedt een inspirerende netwerkdag, waarop bezoekers een overzicht krijgen van veelbelovende technologie als 3D printen, kunstmatige intelligentie, augmented reality en smart maintenance. De maritieme sector is een no nonsense sector, dus deze buzz words zijn niet genoeg – de onderwerpen die aan bod komen moeten tot haalbare en snel uit te voeren innovaties leiden.

Thema’s en onderwerpen

Additive Manufacturing & 3d Printing

 • 3D printen van reserve-onderdelen
 • 3D printen van compleet nieuwe vormen van componenten bestaande uit één stuk materiaal
 • Hoe halen we de belofte van 3D printen sneller dichterbij?

Smart Maintenance

 • Inzet van drones bij inspectie
 • Big data analyse en voorspellend onderhoud
 • Hoe verbindt je een schip met het Internet of Things – betrouwbare dataverbindingen op zee
 • Augmented/mixed reality en onderhoud

Paneldiscussie Autonoom varen

 • Alle slimme technologie komt uiteindelijk samen in autonoom varen
 • Aandacht voor technische uitdagingen
 • Regelgeving? Arbeidsmarkt? Veiligheid? Volop aanleiding voor discussie
 • Sprekers van The Shipping Factory, TU Delft en MARIN hebben we al bereid gevonden een presentatie te houden en in het panel plaats te nemen

Unieke showcase van startups
Bovenstaande ontwikkelingen worden getrokken door grote maritieme spelers zoals grote werven, klassebureaus en motorenbouwers enerzijds; en startups met creatieve baanbrekende ideeën anderzijds. Daarom willen we naast plenaire sprekers van grote bedrijven, startups een kans geven zich te presenteren op het event.

Tijdens de uitgebreide netwerkmogelijkheden krijgen deelnemende startups de mogelijkheid hun innovatie te presenteren met een table-top presentatie. Daarnaast beoordeelt de redactie van Maritiem Nederland welke 5 startups we tijdens het plenaire programma 10 minuten spreektijd geven.

Details

Date:
13 juni 2019
Time:
11:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://smt.maritiemnederland.com/
Advertisment ad adsense adlogger