Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Main Industry

Vakbeurs


27 maart 2019 van 10:00 am tot 28 maart 2019 van 6:00 pm

Event Navigation

Main Industry

Main Industry – vakbeurs voor de maakindustrie

Op 27 en 28 maart wordt de tweede editie van de vakbeurs Main Industry gehouden. Dit keer in MartiniPlaza in Groningen. De maintenance en smart industry sector presenteren hier de nieuwste trends op het gebied van industrie 4.0, technologie en innovatie, engineering & installatie, materialen, onderdelen & gereedschappen, asset management, software en energiebeheer.

De eerste editie van Main Industry, eind 2017 in Assen, toonde aan dat een Noordelijke vakbeurs voor de maakindustrie bestaansrecht heeft. Hans Praat van de NOM is blij dat Noord-Nederland haar eigen industriebeurs heeft: “De beurs richt zich op de maak- en procesindustrie en in het bijzonder op toeleveranciers, industriële dienstverleners en aanbieders van productietechnologie. Voor deze bedrijven is de eigen regio een belangrijke afzetmarkt dus is het nuttig als vraag en aanbod elkaar jaarlijks kunnen ontmoeten.” Net als de eerste keer zal het Smart Industrie Field Region of Smart Factories (RoSF), weer leadpartner zijn van Main Industry en een adviserende rol spelen bij de organisatie. Daarnaast zal RoSF zich actief profileren tijdens de beurs.

Ook Eemshaven.info, het businessplatform voor de Eemsdelta regio, fungeert dit keer als leadpartner. Deze regio is volop in ontwikkeling en staat aan de vooravond van een aantal grootschalige bouwactiviteiten. In de Eemshaven wordt dit jaar het startsein gegeven voor de 500 miljoen euro kostende uitbreiding van het datacenter van Google. Van Merksteijn Internationaluit Almelo, actief in de staalbouw, investeert 260 miljoen in de bouw van een ultramoderne fabriek ‘Green Steelmill’ genaamd. BOW Terminaluit Vlissingen bouwt een nieuw logistiek knooppunt in de Eemshaven en verder wordt begonnen met de aanleg van een helihaven ten behoeve van het onderhoud van windparken op zee. Eemshaven.info wil de onderlinge business tussen bedrijven binnen het netwerk bevorderen. Daarom is een samenwerkingsverband aangegaan met Main Industry.

Exposantenprofiel
Main Industrybiedt een platform om rechtstreeks te netwerken, inspireren en kennis op te doen. Er is ruimte voor alle sectoren binnen de industriesector: van robotica en technische intelligentie tot industriële onderhoudstechnologieën & -materialen, van engineering tot installatie, van asset management tot facility management en van veiligheid tot milieutechniek en duurzaam ondernemen.

Details

Start:
27 maart 2019 van 10:00 am
End:
28 maart 2019 van 6:00 pm
Evenement Categorie:
Branche:
Aandrijftechniek | Elektrotechniek | Embedded systems en PC's | Industriele Automatisering | Machines en machinegereedschap | Mechanische aandrijvingen | Meet- en regeltechniek | Sensoren
Website:
https://www.mainindustry.nl/
Advertisment ad adsense adlogger