Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Industrial Heat & Power

Vakbeurs


8 oktober 2019 van 8:00 am tot 10 oktober 2019 van 5:00 pm

Industrial Heat & Power

Industrial Heat & Power 2019

Samen werken in transitie

In 2050 moet de industrie circulair zijn en mag deze vrijwel geen broeikasgassen meer uitstoten. In 2030 moet zij 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Om deze targets te halen, stelt de overheid maatregelen verplicht. Op INDUSTRIAL HEAT & POWER oplossingen en adviezen waarmee men verder kan richting CO2-neutraliteit.

Waar kan men stappen zetten op het gebied van energie efficiency, restwarmtegebruik alternatieve brandstoffen en/of elektrificatie?

Verplichte plannen en melding

Bedrijven met een CO2-uitstoot groter dan 10 kiloton zijn verplicht plannen te maken om hun uitstoot te reduceren. Kleinere bedrijven moeten vanaf 2020 melding maken van de energiebesparende maatregelen die zij hebben genomen. Voor maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar geldt verplichte implementatie. Er moet dus veel extra’s gebeuren.

Talloze oplossingen haalbaar

Van de bewezen oplossingen voor onder meer opwekking en energie-efficiency, is een deel nog niet rendabel. Voor déze oplossingen zijn veelal subsidies beschikbaar. Welke zijn dit en hoe werkt een aanvraag? Maar ook: een flink deel van de oplossingen is al wél bedrijfseconomisch haalbaar. Welke zijn dát en hoe kunnen díe in processen worden geïntegreerd?

Samen werken in transitie

Hoe komt men erachter welke verplichtingen een bedrijf raken? Welke maatregelen kan men nemen om aan de vereisten te voldoen? Hoe passen bepaalde eerste stappen in een meer allesomvattende roadmap voor een proces, plant of site – op weg naar de doelstellingen van 2030 en ‘50? Wat kan men leren van collega’s, leveranciers en adviseurs?

Eerlijk antwoord op alle vragen

Op INDUSTRIAL HEAT & POWER krijgt men eerlijk antwoord op vele vragen. Voor professioneel betrokkenen bij proces- en energieoptimalisatie, is deze vakbeurs dan ook zonder twijfel de moeite van een bezoek waard. Inclusief uiteraard, haar kennisprogramma, met daarin de meest relevante thema’s in de sector:

  • Energie efficiency
  • Energietransitie
  • Flexibilisering
  • Restwarmte & heat grids
  • CO2-afvang, toepassing en opslag
  • Elektrificatie
  • Biomassa
  • Waterstof
  • Stoom

In samenwerking met de sector

INDUSTRIAL HEAT & POWER wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer VNCI, TNO, DGTA, MetaalUnie, VIB, FME, NVDO, RVO, Stoomplatform, NVDE en Fedec.

Details

Start:
8 oktober 2019 van 8:00 am
End:
10 oktober 2019 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.industrialheatandpower.nl/nl/
Advertisment ad adsense adlogger