Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

How we realise the future of transportation

Lezing


7 maart 2019 van 5:00 pm tot 7:00 pm

Voor IT’ers met interesse in de innovatie die plaats vindt in het logistieke domein, nieuwe business modellen en technologieën, geeft CGI een kijkje in de keuken van de spraakmakende projecten die we uitvoeren voor het realiseren van het transport van de toekomst.

Elke maand komen 1 of 2 projecten aan bod die inhoudelijk worden toegelicht: wat waren de uitdagingen, welke oplossingen hebben we bedacht en gerealiseerd in de praktijk.

Wil je jouw kennis verruimen over dit onderwerp en van gedachten wisselen met andere professionals, dan ben jij van harte welkom.

Op 7 maart 2019 is de eerste sessie op ons hoofdkantoor in Rotterdam met als onderwerpen:

Project 1: De Nederlandse spoorwegen simuleren in Unity3D
Het maken van Digital Twins van infrastructuur, gebouwen en andere objecten, en het bekijken daarvan in Virtual Reality is iets waarin veel partijen zijn geïnteresseerd. In het spoorwegdomein is dit niet anders; belanghebbenden begrijpen hoe belangrijk het is om een digitale tweeling te hebben van het gebied op en rond het spoor, om te gebruiken voor bv simulatie- en trainingsdoeleinden. Zo’n tweeling kan worden gebruikt om in VR, traditionele en/of gaming toepassingen treinmachinisten en ander personeel onder te dompelen in geweldige trainingssessies, operationele views of coole games, wie weet wat nog meer!

De afgelopen periode heeft CGI gewerkt aan een simulatie en visualisatie project waarin onder andere, met behulp van de Unity 3D game engine, een Digital Twin wordt gemaakt van de Nederlandse spoorinfrastructuur om onder andere te visualiseren. We maken een ‘Enterprise’ versie van Railroad Tycoon.

Project 2: De virtuele trein van NS
Een continue stroom van sensordata uit duizenden sensoren. Realtime inzicht geven op basis van deze stroomdata. En niet alleen inzicht, maar ook realtime beslissingen nemen, in een fractie van een seconde. Dat is het systeem waar onze engineers aan werken.

Ze bouwen een systeem dat een digitale tweeling geeft in de wereld van mobiliteit en openbaar vervoer. Om Nederland bereikbaar te houden, met het oog op de toekomst. Altijd beschikbaar, het mag niet falen.

Onze architect vertelt over de technische oplossing (op basis van Tibco Business Events / Tibco Streambase / Tibco BusinessWorks / Tibco ActiveSpaces), de uitdagingen en wat de toekomstplannen zijn.

Programma:
17:00 inloop & dinerbuffet
18.00 start programma
Onze sprekers zijn CGI Collega’s Alexander Chatzizacharias en Erwin Dondorp
20:00 netwerkborrel met een hapje en een drankje

Erwin verteld vanuit zijn ervaring als Software Architect bij de Nederlandse Spoorwegen waar hij al een aantal jaar voor CGI werkzaam is.

Alexander is Software Engineer and Gamification Designer en geeft regelmatig lezingen over gamification.

CGI Nederland B.V.

George Hintzenweg 89 · Rotterdam

 

Details

Date:
7 maart 2019
Time:
5:00 pm tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
Branche:
Data-/telecommunicatie | Industriele Automatisering
Website:
https://www.meetup.com/nl-NL/CGI-Data-Driven-Logistics/events/258760911/

Organisator

CGI
Advertisment ad adsense adlogger