Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Girlsday

Bedrijfsdag


11 april 2019 van 9:00 am tot 5:00 pm

Girlsday

Girlsday voor bèta, techniek en ICT

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2019 op donderdag 11 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!

Girlsday 2018 werd georganiseerd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wat is het doel van Girlsday?

De georganiseerde activiteit moet gericht zijn op meisjes van 10 tot 15 jaar en heeft als doel hen te enthousiasmeren én hen kennis te laten maken met bètawetenschap, technologie en ICT. Het is belangrijk dat meisjes een breder en reëler beeld krijgen van bèta-, technische en ICT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers.

Hoeveel meisjes kan een bedrijf ontvangen?

Er zit geen limiet aan het aantal meisjes dat een school kan aanmelden, maar het aantal meisjes dat een bedrijf kan ontvangen verschilt. VHTO doet haar best om voor de hele groep één bestemming te zoeken, of in overleg de groep op te splitsen over meerdere bedrijven. Ook is het mogelijk dat leerlingen van meerdere scholen een bezoek brengen aan één bedrijf.

Hoe ziet een Girlsday-activiteit eruit?

De activiteiten die bedrijven organiseren, lopen uiteen: de meeste bedrijven kiezen voor een korte introductie over het bedrijf, een rondleiding en een doe-activiteit/workshop die aansluit bij de activiteiten van het bedrijf. Vaak worden de vrouwelijke bèta/technische medewerkers en stagiairs van het bedrijf betrokken. Een activiteit wordt door de school en het bedrijf afgestemd op leeftijd, voorkennis en opleidingsniveau van de meisjes. De duur van het programma wordt ook tussen bedrijf en school afgestemd, de meeste Girlsday-activiteiten duren 2 tot 4 uur.

Details

Date:
11 april 2019
Time:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.vhto.nl/projecten/girlsday/
Advertisment ad adsense adlogger