Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Future Tech en Impact

Congres


25 oktober 2019 van 3:00 pm tot 8:00 pm

Future Tech en Impact – Naar 5G en er Voorbij (To 5G and beyond)

In samenwerking met KNVI en IEEE organiseert KIVI het volgende event: Future Tech en Impact – Naar 5G en er Voorbij. De titel is natuurlijk een variant op de quote uit de eerste film met Buzz Lightyear: To infinity… and beyond! In 2016 werd er gesproken over de Gigabit Society en wat de innovaties van 5G en IoT zou beteken voor EU en diverse business sectoren en regios. Gaan we zo naar de Terabit Society? Nu is de implementatie en roll-out van 5G dan echt aanstaande, in Nederland is de eerste commerciële mast in Maastricht recent in gebruik genomen. In de USA is het op beperkte schaal beschikbaar voor de consumenten. Het middagprogramma is nog niet klaar, maar we zullen van alles te horen en te zien krijgen van de 5G proeftuin en de diverse pilots die in en rondom Groningen hebben plaatsgevonden.  Waar zal als eerste de focus liggen in het gebruik van 5G? Wat wordt er door 5G mogelijk gemaakt? Er terwijl nu het uitrollen van 5G daadwerkelijk begint, vindt ook de start plaats om de ontwikkeling van 6G, het front-end proces zeg maar.

Sprekers

Als sprekers hebben wij Peter Rake en Bart Smolders geëngageerd.

Peter Rake is Program Manager 5G bij de Economic Board Groningen. Samen met enkele grote spelers in de (wereldwijde) telecomsector (Ericsson, Huawei, Vodafone en KPN), Dell EMC / VMware en in samenwerking met kennisinstituten en openbare instanties (Surf, TNO, Agentschap Telecom, Hanzehogeschool, RUG) bouwt Peter aan een uniek veldlab voor 5G in Noord-Groningen. Peter heeft recent de award mogen ontvangen van de BTG – Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers als ICT/Telecom Manager of the Year 2019.

Bart Smolders is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) en decaan van de faculteit Elektrotechniek. Hij neemt ons mee in de toekomst. Zo heeft de TUE recent zevenhonderd vierkante meter aan laboratoria zijn gebouwd onder de naam CWTE Labs (Center for Wireless Technology Eindhoven). En daar waar de praktijk nu met de roll-out van 5G te maken krijgt, is het onderzoek naar de opvolger 6G natuurlijk al gestart.

Agenda

Een update van dit event met agenda zal snel volgen. Maar hou er rekening mee dat ook dit event in de middag zal starten op het hoofdkantoor van de RABObank in Utrecht.

Aanmelding

Deze geschiedt centraal via de KNVI-website ook mede in verband met de beveiliging. Vergeet ook niet een ID mee te nemen, want er kan naar gevraagd worden. Meld je dus aan via de KNVI-site en vermeldt bij de opmerkingen: “KIVI-lid met je lidnummer en contact Ir. R.E. Bierwolf”. Er zij geen kosten aan verbonden. Maar mocht je je aanmeld hebben en toch niet kunnen komen, laat het dan op zijn laatst dinsdag 21 oktber voor de ochtend om 07.00 uur weten, al was het maar om geen voedsel te hoeven weggooien.
Aanmelden via https://www.knvi.nl/agenda/aanmelden/5d36ff4f831bd9011af62c11 en kan tot 22 oktober.

Advertisment ad adsense adlogger