Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Cyberoorlog: van Chinese hackers tot Russische inmenging

Seminar


26 november 2019 van 7:45 pm tot 9:30 pm

Sinds het einde van de Koude Oorlog is er veel bezuinigd op de Nederlandse defensie. Toch is op één ding niet bezuinigd; cyberoorlog!

De troepenmacht is gekrompen, de tanks zijn verkocht, en zelfs munitie is beperkter beschikbaar. Hoe lost Defensie dit op?

Sinds het einde van de Koude Oorlog is er veel bezuinigd op de Nederlandse defensie. Toch is op één ding niet bezuinigd en dat is cyberoorlogvoering. De hedendaagse oorlogvoering is niet alleen beperkt tot een fysiek slagveld, maar digitale netwerken worden ook doelwit. Dat dit geen ver toekomstbeeld is, laat de oorlog in Zuid-Ossetië en de digitale inmenging van Rusland tijdens de Amerikaanse verkiezingen zien. Tijdens deze lezing kijken we naar de manier waarop de Nederlandse krijgsmacht zich hiertegen bewapent, hoe cyberoorlogvoering een rol kan spelen in zowel Westerse gebieden als derdewereldlanden, en of traditionele wapens in de toekomst nog wel een grote rol zullen spelen in oorlogen.

Hierover gaan we in gesprek met Paul Ducheine. Hij is brigade-generaal bij de Koninklijke Landmacht, hoogleraar Military Law of Cyber Operations & Cyber Security aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Cyber Operations aan de Nederlandse Defensie Academie.

Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging Ons Leger (KNVOL). De avond is gratis en openbaar toegankelijk. Na de lezing is er een borrel in café Hemingway!

Details

Date:
26 november 2019
Time:
7:45 pm tot 9:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/registratie-cyberoorlog-van-chinese-hackers-tot-russische-inmenging-76053226247

Organisator

SIB Utrecht
Website:
https://sib-utrecht.nl/

Locatie

Instituo Cervantes
Domplein 3
Utrecht, UT 3512 JC Netherlands
+ Google Maps
Advertisment ad adsense adlogger