Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Bierbrouwerij Bavaria nu Koninklijk!

Bedrijfsdag


21 oktober 2019 van 8:00 pm tot 10:00 pm

Vanaf 27 maart heeft Bavaria evenals KIVI het predicaat Koninklijk en voert bij haar 300 jaar bestaan de naam Royal Swinkels Family Brewers. Reden om in dit voor hen feestelijk jaar eens te gaan kijken hoe deze brouwerij in bezit van één familie zo succesvol is.

Onder leiding van een van Bavaria’s gidsen, bezoekt u de Bavaria Bierbrouwerij, uiteraard gewapend met een proefglas zult u proeven, horen, ruiken, voelen kortom het brouwproces beleven. In het Bavaria Brouwerijcafé sluiten wij de tour af met een hapje van bitterballen en twee drankjes, naar keuze uit de acht al of niet alcoholvrije biertjes van Bavaria.

De familie Swinkels brouwt in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater uit eigen bron en vermout Bavaria zijn eigen gerst.

In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met ene Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over. Waar kleinschalige brouwerijen meer en meer het veld moesten ruimen, wist de familie Swinkels zich staande te houden. Dit lukte door steeds weer in te spelen op veranderingen in de markt. Zo besloten de gebroeders Swinkels in 1925 om over te stappen naar laaggistend bier (pilsener). Dit ondanks dat het in die tijd gebruikelijker was om hooggistend bier te brouwen. Een mijlpaal die de brouwerij uiteindelijk klaarstoomde voor de toekomst.

Vanaf 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Vanaf het voorjaar van 2014 bestaat de directie van Bavaria geheel uit leden van de 7e generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf reeds tien generaties familiebezit en daarmee een van de oudste Nederlandse familiebedrijven.

Aantal soorten bier 8:  Premier pilsner, Bavaria 0,0%, Radler Citroen 2.0%, 0.0% wit, 0.0% IPA, 0.0% Fruity Rosé, Bok bier, Premier Pilsner Glutenvrij.

Informatie: bel drs. ing. Cor van den Bosch 06 50638128 of email jocobowi@onsbrabantnet.nl

Details

Date:
21 oktober 2019
Time:
8:00 pm tot 10:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/regio-zuid/activiteiten/activiteit/bierbrouwerij-bavaria-nu-koninklijk
Advertisment ad adsense adlogger