Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Bezoek MARIN

Bedrijfsdag


18 januari 2018 van 4:00 pm tot 6:00 pm

MARIN

MARIN bedrijfsbezoek

MARIN, het Maritiem Research Instituut Nederland doet veel onderzoek en voert modelproeven uit voor de ontwikkeling en bouw van schepen en onderzeeboten voor de Koninklijke Marine.

MARIN is één van de grootste instituten ter wereld voor onderzoek naar hydrodynamica en maritieme technologie door middel van simulaties, modeltesten, ware-groottemetingen en training. Het bedrijf richt zich hierbij op de scheepsbouw, scheepvaart, offshore-industrie en overheden. De belangrijkste klanten zijn werven en reders, ontwerp- en classificatiebureaus, producenten in de olie- en LNG-industrie en marines.

MARIN heeft in Nederland de status van Groot Technologisch Instituut. Ruim 85% van de omzet wordt gerealiseerd door commerciële projecten voor de internationale maritieme industrie. De overige 15% komt voort uit wetenschappelijk onderzoek.

Het bedrijf werd in 1929 opgericht als Stichting Nederlandsch Scheepsbouwkundig Proefstation (NSP). Nadat in 1932 de sleeptank was voltooid, begon men met het testen van scheepsmodellen. Inmiddels beschikt MARIN over de volgende zeven testfaciliteiten: binnenvaarttank, diepwatertank, hogesnelheidstank, offshorebassin, zeegangs- en manoeuvreerbassin, vacuümtank en cavitatietunnel. Voor het trainen van maritiem personeel, zoals loodsen, scheepsofficieren, sleepbootkapiteins en offshorepersoneel zijn er drie simulatoren: de grote brug, kleine brug en de verkeersdienstsimulator.

Locatie

Haagsteeg 2, 6708 PM Wageningen

Organisator

Defensie en Veiligheid

Naam en contactgegevens voor informatie

KTZ bd Jan Wind, voorzitter Defensie en Veiligheid

Details

Date:
18 januari 2018
Time:
4:00 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/defensie-en-veiligheid/activiteiten/activiteit/bezoek-marin
Advertisment ad adsense adlogger