Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

ATEX Event

Seminar


28 november 2018 van 1:00 pm tot 9:00 pm

ATEX Event 28 november 2018 – Reehorst in Ede

Mechanische apparatuur als potentiële ontstekingsbron. Maar hóe dan?

Naar aanleiding van twee eerdere succesvolle edities, organiseert IAB Ingenieurs ook in 2018 het ATEX Event. De Reehorst in Ede vormt  28 november het toneel voor uiteenlopende lezingen die deels ingaan op de theorie (hoe zat het ook alweer met zonering?), maar vooral praktisch én actueel van aard zijn. Tijdens het event is er bovendien alle mogelijkheid om vragen te stellen vanuit de eigen situatie en natuurlijk te netwerken.

Explosieveiligheid is en blijft een actueel en zeer belangrijk thema. Dat is niet zo vreemd. De kans op een explosie is niet extreem groot, maar áls er iets gebeurt, dan is de schade niet te overzien. Niet alleen materieel, maar vooral persoonlijk leed blijft een leven lang hangen bij degene die hiervoor verantwoordelijk was.

Explosieveiligheid is echter ook complex. Hoewel de ATEX richtlijn al bijna 25 jaar bestaat en in 2014 nog een herziene versie is gepubliceerd, blijven bedrijven met vragen worstelen. Dat begint vaak al bij het bepalen van de juiste zonering. Maar ook de vraag of componenten in een bepaalde situatie wel of geen potentiële ontstekingsbron zijn, komt regelmatig naar voren.
Dáárom het ATEX Event!

Van zonering tot mechanische apparatuur
Voor iedere editie van het ATEX Event kiest de organisatie een specifiek thema. Voor 2018 ligt een extra nadruk op mechanische apparatuur. In tegenstelling tot elektrische apparatuur, waarvoor de inspecties en het onderhoud relatief nauwkeurig zijn beschreven, blijft de informatie voor mechanische apparatuur wat summier. Wanneer gaat het hier om een ontstekingsbron? Hoe voorkom je dat het een ontstekingsbron wordt of hoe dek je de veiligheid wanneer dit niet mogelijk is? En wat is er eigenlijk belangrijk wanneer je onderhoud uitvoert aan dit type apparatuur?

Specialisten beantwoorden tijdens het ATEX Event deze en vele andere vragen .Met aandacht voor de theoretische achtergronden, maar vooral aandacht voor de praktijk. Inspecties en onderhoud van mechanische apparatuur worden praktisch uitgelegd en toegelicht.

Smart’phones
Uiteraard wordt ook direct de actualiteit meegenomen. Bijvoorbeeld de werkwijze die in maart 2018 door de rechtbank is toegelicht en waarmee bedrijven kunnen aantonen of een smartphone of –watch mag worden gebruikt in een explosiegevaarlijke omgeving. (let op: de juridische zaak is nog niet afgesloten)

Tijdens het ATEX Event is voldoende ruimte om vragen te stellen of in gesprek te gaan met specialisten. Ook zijn vragen vooraf in te sturen, zodat de ATEX experts de gelegenheid hebben om hier tijdens het event een volledig antwoord op te geven.

Praktische informatie
ATEX Event
Datum: woensdag 28 november 2018
Locatie: De Reehorst in Ede
Tijd: van 13.00 – 21.00 uur
SKO punt: 1
Kosten: € 215,– , excl. BTW
Programma, inschrijven en meer informatie: www.atexevent.nl

Details

Date:
28 november 2018
Time:
1:00 pm tot 9:00 pm
Evenement Categorie:
Branche:
Industriele Automatisering | Veiligheid en beveiliging
Website:
http://www.atexevent.nl/
Advertisment ad adsense adlogger