Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Artificial Intelligence en Big Data

Symposium


7 februari 2019 van 9:30 am tot 5:00 pm

Kick-off van Artificial Intelligence en Big Data

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) gaan snel en daarmee ook de ideeën hierover en de toepassingen ervan. Om lijn te brengen in het doorvoeren, toetsen en aantonen van onder andere betrouwbaarheid, robuustheid, ethiek en juridische vraagstukken rondom AI-toepassingen en big data, is ISO recentelijk gestart met de wereldwijde standaardisatie.

Standaardisatie is een middel om te zorgen dat AI-toepassingen veilig en wenselijk zijn voor de mens, maatschappij en business. Door aan te kunnen tonen hoe bias wordt beperkt, ethische risico’s worden vermeden en AI-toepassingen hierop worden getoetst, vindt AI een betere weg naar de markt. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gezamenlijke taal. Hierbij valt te denken aan het harmoniseren van verschillende terminologieën en frameworks die in omloop zijn.

Kick-off van Artificial Intelligence en Big Data

Op 7 februari 2019 vindt bij NEN in Delft een open bijeenkomst plaats over AI en standaardisatie. De internationale ontwikkelingen bij SC 42 Artificial Intelligence en de normcommissie in Nederland komen hier aan bod. Deelname is vrijblijvend.

Om vanuit Nederland invloed uit te kunnen oefenen op de ISO-normen, wordt de normcommissie AI opgericht. NEN nodigt bedrijven en organisaties die hier belang bij hebben uit voor deelname. Deelname aan de normcommissie brengt voordelen met zich mee, zoals deel uitmaken van het internationale standaardisatienetwerk rondom Artificial Intelligence en Big Data.

Meer informatie.

Internationaal

Belangrijke landen zoals de VS, China, Korea, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen dragen al actief bij. De Europese Commissie volgt het onderwerp en in 2019 start een Focus Group om de Europese belangen in te brengen.

Normcommissie AI

De normcommissie houdt zich bezig met het vaststellen van de nationale normen voor Artificial Intelligence. De normcommissie neemt deel aan het internationale normalisatiewerk, dat plaatsvindt bij SC 42 Artificial Intelligence en het volgen van de Europese ontwikkelingen op dit gebied.

Details

Date:
7 februari 2019
Time:
9:30 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Branche:
Data-/telecommunicatie
Website:
https://www.nen.nl/Evenementen/Evenementdetailpagina/Kickoff-van-Artificial-Intelligence-en-Big-Data.htm

Organisator

NEN
Telefoon:
015-2690365
Advertisment ad adsense adlogger