Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Airborne Siemens Fieldlab Ypenburg

Lezing


8 november 2018 van 4:00 pm tot 9:00 pm

De overgang naar een ‘smart industry’ is een van de grootste ontwikkelingen die de maakindustrie de afgelopen eeuw heeft doorgemaakt. Door de digitalisering en integratie van alle schakels in de productieketen kunnen fabrieken maatproducten just-in-time naar de markt brengen, tegen de kostprijs van massaproductie.

Het onlangs geopende Airborne Siemens FieldLab in Ypenburg wordt een hotspot waar bedrijven, onderwijs en overheid samen werken aan de digital factory.

De ontwikkeling van de ‘digitale fabriek’ is bij Siemens al tientallen jaren geleden ingezet met de ontwikkeling van softwareoplossingen voor industriële omgevingen. Er bestaan inmiddels tal van softwarepakketten voor productontwerp, productieplanning, het engineeren en automatiseren van productielijnen. Met de Digital Enterprise Software Suite levert Siemens een totaalpakket van softwareoplossingen, dat als een ‘digitaal net’ over fysieke productieprocessen heen wordt gelegd. Ontwerp- en besturingssoftware, die jarenlang twee aparte werelden vormden, worden hierbij samengebracht in één virtuele omgeving. Dit maakt een versnelling van productieketens mogelijk en levert (economische) voordelen op.

Spreker(s)

Jeroen Penris

Locatie

Airborne Siemens Fieldlab

Laan van Ypenburg 42, 2497 GB Den Haag

Organisator

Meet-, Regel- en Besturingstechnologie

Naam en contactgegevens voor informatie

Gerard Thomas

gerard.thomas@hetnet.nl

Fieldlab

De uiterste inschrijfdatum is 06-11-2018

Inschrijven

U kunt zich inschrijven t/m: 06-11-2018

Details

Date:
8 november 2018
Time:
4:00 pm tot 9:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/meet-regel-en-besturingstechnologie/activiteiten/activiteit/airborne-siemens-fieldlab-ypenburg
Advertisment ad adsense adlogger