Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

AI Challenge

Seminar


2 april 2019 van 7:30 pm tot 10:00 pm

ARTIFICIAL INTELLIGENCE & ART

Net als de uitvinding van toegepaste pigmenten, de drukpers, fotografie en computers, geloven we dat machine-intelligentie een innovatie is die de kunst diepgaand zal beïnvloeden. Zoals met deze eerdere innovaties, zal het uiteindelijk de maatschappij transformeren op manieren die moeilijk voorstelbaar zijn vanuit het oogpunt van vandaag; op de kortere termijn zal het ons begrip van zowel de externe realiteit als onze perceptuele en cognitieve processen vergroten. Tijdens dit evenement zal de invloed van Artificial Intelligence op kunst worden benadrukt  en is het publiek op een interactieve manier onderdeel van de show. 

Pierre Fautrel: Christie’s auction of Obvious’s Portrait of Edmond Belamy
Pierre Fautre van Obvious was wereldnieuws in oktober 2018 met de veiling van het portret van Edmond de Belamy, het eerste schilderij gemaakt door een AI en verkocht op een veiling. Het bracht $ 432.500 op.

Dr. Andreas Blühm: Art is neither intelligent nor artificial
Andreas zal zijn mening geven over de invloed van machine-intelligentie op hedendaagse kunst.

Ard Boer: Having great taste is easy. Let the AI do the heavy lifting for you! Or not?
Kunstmatige intelligentie en machine learning hebben technologische innovaties aangewakkerd in marketing, eCommerce en verschillende andere industrieën. Veel mensen ervaren de voordelen van AI- en ML-systemen, zonder het zelfs maar te weten, elke keer dat ze op Google zoeken of op een nummer in Spotify klikken. AI kan films en muziek aanbevelen, maar bij het aanbevelen van wijn, of beeldende kunst (zoals olieverf of beeldhouwkunst) wordt het een stuk moeilijker.

Thomas Derksen: Generative Adversarial Network (GAN)
Generative Adversarial Networks of GAN’s zijn systemen van concurrerende kunstmatige neurale netwerken die kunnen worden gebruikt om nieuwe, kunstmatige gegevens te creëren. Momenteel worden ze voornamelijk gebruikt om afbeeldingen te genereren, zoals volledig nieuwe menselijke gezichten of fotorealistische afbeeldingen van honden. Andere mensen gebruiken GAN’s om kunst te maken: het Google Magenta-project is voortdurend bezig met het genereren van AI-gegenereerde muziekstukken en computergegenereerde tekeningen en het Obvious-collectief heeft onlangs een schilderij van een GAN verkocht voor meer dan 400.000 dollar. Maar kunnen deze GAN’s ook echt creatief zijn, of zijn het gewoon erg goede nabootsers?

De avond wordt gepresenteerd door Bram Douwes die op zijn geheel eigen wijze het publiek zal meenemen tijdens de show waarvan zij zelf onderdeel zijn.

 

 

 

Details

Date:
2 april 2019
Time:
7:30 pm tot 10:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://groningen.ai/

Locatie

Grand Theatre
35 Grote Markt
Groningen, GR 9711 LV Netherlands
+ Google Maps
Advertisment ad adsense adlogger